Att jobba som bloggare

Att jobba som bloggare

Att enbart ha yrkestiteln bloggare är något som var vanligare för 10 år sedan. Då kunde de mest besökta bloggarna försörja sig på att skriva blogginlägg och driva bloggen. Men idag är bloggare en del av arbetsuppgiften i en influencers jobb eller de som styr över de sociala kanalerna på ett företag.

För att jobba som bloggare finns det en del saker som kan underlätta ditt arbete och i det här inlägget får du några tips på det.

Kontor

Att ha sitt egna kontor där du kan sköta din blogg är en förutsättning för att du ska kunna arbeta ifred och på ett effektivt sätt. När du inreder ditt kontor är det viktigt att tänka på att din arbetsplats ska vara bekväm att vistas i, men du ska också känna dig inspirerad. Välj gärna möbler som är ergonomiska. En bekväm stol och ett bord som går att höja och sänka är något du kan överväga att köpa till ditt kontor. När det kommer till inredningen kan du tänka på att platsen ska vara inspirerande. Många känner sig omotiverade och oinspirerade när de befinner sig på en stökig plats. Därför ska du prioritera förvaring. För att känna dig inspirerad på kontoret kan du inreda med färger som piggar upp och ha posters med fina motiv eller upplyftande budskap.

Hyra kontor

Många bloggare jobbar hemifrån. En del kanske inte har utrymmet att inreda sitt egna kontor men behöver sitt egna utrymme för att kunna koncentrera sig på sina arbetsuppgifter. Om du känner igen dig i den beskrivningen kan det vara hög tid för dig att hitta en kontorsplats du kan hyra. För att hitta en kontorsplats söker du efter kontorsplats och din stad. Ibland kan det även kallas för coworking. Om du bor i Stockholm söker du efter coworking i stockholm för att få upp ett flertal förslag på ställen där flera frilansare samlas och arbetar på ett gemensamt kontor.

Utrustning

Om du ännu inte är en etablerad bloggare så finns det några saker som kan hjälpa dig på vägen till att bli det. Det allra viktigaste du behöver för att starta en blogg är en dator. Det finns en hel del olika bloggportaler att välja bland där du kan bli medlem gratis och starta din egna blogg. Förutom att det är viktigt att ha en fungerande dator så är tillgång till internet något som är användbart som bloggare. Ibland kan man skriva utkast, men för att kunna publicera dina inlägg behöver du internet. En kamera för att ta bilder till dina inlägg är också bra att ha.