Spara pengar med smart elavtal

Spara pengar med smart elavtal

Är du en bloggare som vill tjäna pengar på internet? Eller är det så att du bara bloggar för nöjes skull? Oavsett är det alltid klokt att satsa på ett elavtal som hjälper dig att dagligen spara pengar. Ju mindre utgifter du har, desto mer pengar får du över: pengar är tid.

Byt till billigast elavtalet

Du kan tjäna tusenlappar per år genom att se över ditt elavtal. Bara för att du har haft ett elavtal i fem år betyder det inte att du måste fortsätta med just det avtalet. Tvärtom, du kan spara mycket pengar genom att byta till en annan elleverantör. Det är ett enkelt sätt att få mer pengar i plånboken redan denna månad. Tillhör du bloggarna som vill tjäna pengar på din sajt? Då är det särskilt smart att dra ner på tråkiga utgifter som el. Om du sitter mycket framför datorn så streamar du troligtvis väldigt mycket, vare sig du tänker på det eller inte. Det är i sig en god anledning att vilja betala så lite som möjligt för elen. Göta Energi erbjuder bonustimmen som ger dig en timmes gratis el per dag året om. Det innebär alltså att du bara betalar för 23 av dygnets timmar för din elförbrukning.

Många bäckar små

Idag är det många som lyckas på internet. De har en eller flera sajter där de driver bloggar, webshoppar och andra slags företag. För att lyckas måste du har rätt slags tänk, både kring dina sajter och kring din ekonomi. Tid är ju pengar, och även tvärt om. Därför är det förnuftigt att verkligen hushålla med din privatekonomi för att kunna spendera mer tid på att bygga upp dina sajter. Du byter elleverantör, ser över dina försäkringspremiär och skapar en budget. Målet är att dina ekonomiska utflöden ska bli mindre. På samma sätt ska du tänka kring dina bloggar, men precis tvärt om. Istället för att du satsar på en blogg som ska ge dig en rejäl månadsinkomst, så startar du tio olika sajter. De personer som lyckas online har vanligtvis flera sajter som de driver samtidigt. En webbshop som ger 5000 kronor i månaden. En YouTubekanal som drar in 15 000 kronor, fem olika bloggar som vardera ger 2000 kronor och till det erbjuder de någon slags konsultverksamhet som ger 15 000 kronor i månaden. Flera mindre bäckar som tillsammans bygger upp en skön heltidsinkomst på internet.

Ju bättre privatekonomi som du har, desto större möjligheter har du också att verkligen satsa på att bli egenföretagare eller skapa passiv inkomst på nätet. Man säger att tid är pengar, det gäller åt båda hållen. Om du har låga månatliga utgifter, så behöver du inte stressa så mycket för att betala dina räkningar. Då kan du gå ner i arbetstid för att bygga upp ett internetföretag istället.