Så lyckas du med cykelbloggen

Så lyckas du med cykelbloggen

Att cykla är så mycket mer än att bara ta sig fram. Det är en livsstil som du tar med dig både i vardagslivet och på semestern. Om du gillar att cykla kan du start en cykelblogg, både för att ge andra goda råd och för att tjäna pengar, så du kan köpa din drömcykeln.

Cykelintresset växer i Sverige

De flesta branscher har haft det tämligen tufft under coronapandemin, men cykelbranschen har varit ett undantag. Intresset för att cykla ökar i Sverige. Att cykla är bra för miljön, är billigt, du tar dig fram överallt, du får motion och du slipper sitta i kollektivtrafik och kanske bli smittad av covid19. Intresset för att cykla kommer också att växa i framtiden och den tekniska utvecklingen i branschen är enorm: elcyklarna blir bara mindre, billigare och lättare, däcken förbättras varje år. Du kan lugnt cykla både sommar- och vintertid. Kolla in tooorch.com stora utbud av däck och cykla säkert året om.

Cykelblogg

Eftersom intresset för cykling växer, så kommer fler och fler att leta efter bra cykelbloggar. Dels vill folk skaffa sig god kunskap om saker som nya cyklar, hur de ska tänka när de köper däck och vilken sadel de bör satsa på. Men också efter praktisk kunskap som hur man höjer och sänker sadeln, hur hög sadeln ska vara och hur man lagar punkan själv. Intresset för att göra en cykelsemestrar ökar också, då både svemestra- och hemestrakoncepten växer.

Start din cykelblogg

När du startar din cykelblogg måste du ha egen domän. Kom på ett bra namn, gärna med .se-adress. Du bör sedan nischa din blogg. Istället för att skriva om allt om cyklar, så skapar du en blogg om en enda sak, som cykelsemester. Vill du skriva om flera ämnen skapar du flera bloggar. Skriv sedan långa och informativa artiklar om ditt ämne, inte om dig själv. Då kan du bli en stor cykelbloggare.