Bli bättre i matematik med fysisk aktivitet

Bli bättre i matematik med fysisk aktivitet

Att röra på sig genom promenader eller annan fysisk aktivitet handlar inte bara om att gå ner i vikt eller få bättre kondition. Fysisk aktivitet ger även förbättrad mental förmåga och leder till ökad inlärningskapacitet. För att kunna ta del av de positiva effekterna krävs det inte stenhårda pass på gymmet eller i löparspåret utan även raska promenader, dans eller en brännbollsmatch med vänner och familj räcker bra.

För att lyckas bibehålla motivationen till regelbundna promenader eller annan träning gäller det att skapa positiva rutiner. Bra musik under passen är ett enkelt sätt att göra fysisk aktivitet till något roligt att se fram emot. Med ett par praktiska bluetooth hörlurar i öronen och spellistan laddad med dina favoritlåtar blir träningen inte bara något nödvändigt ont utan kan istället bli en av veckans höjdpunkter. På teknikdelar.se hittar du både hörlurar och övriga tillbehör till din mobiltelefon till mycket bra priser och snabba leveranser.

Smartare med träning

Regelbunden träning ökar minneskapaciteten vilket gör att vi enklare kommer ihåg matematiska formler och annan kunskap. Träning förbättrar även inlärningsförmågan genom att sömnen blir bättre, stressnivåerna i kroppen sjunker och risken för att drabbas av depressioner minskar. Mer fysisk aktivitet i skolan har vis

at sig höja betygen och många skolor satsar därför på att lägga till en ytterligare idrottstimme eller att ha någon form av pulshöjande aktivitet under dagen.

För att bli smartare och förbättra studieresultaten bör du röra på dig regelbundet och inte bara lägga in ett enstaka träningspass någon gång i veckan. Vardagsmotion genom att gå till och från skolan eller hoppa av bussen en station tidigare och gå sista biten ger en bra grundläggande effekt. Utöver vardagsmotionen behövs ungefär tre pass då du ökar intensiteten och tar i lite mer. En extra rask promenad eller en joggingtur i 45 minuter tre gånger varje vecka gör att du får positiva effekter på hjärnan.

De senaste åren har uppmärksamheten kring den psykisk

ohälsan i samhället ökat. Bland annat har stress inom skola och arbetsliv pekats ut som orsaker till ökningen men även ökat stillasittande antas vara en bidragande faktor. Psykisk ohälsa gör att inlärningen och skolprestationen går ner och därför är det viktigt att hitta sätt att undvika att drabbas av denna typ av problem. Träning är en effektiv metod för att må bättre och används till och med för att behandla lindriga till måttliga depressioner.

Oavsett om du vill få toppbetyg för att kunna komma in på din drömutbildning eller om du enbart vill bli bättre på att komma ihåg det du lärt dig spelar fysisk aktivitet en viktig roll. Att röra på sig behöver inte betyda att du köper ett dyrt gymkort eller speciella träningskläder utan en snabb promenad i skogen eller eller en löprunda i motionsspåret ger lika bra effekt.