Musiken betyder mycket

Musiken betyder mycket

Musik är viktigt då den kan fylla olika funktioner utefter olika situationer. När man är liten bebis används ofta musikaliska toner ur en speldosa för att lugna och harmonisera. När man sedan blir lite äldre kanske man lär sig ord och texter lite lättare genom barnramsor och barnsånger. Äldre barn kan även lättare få fram känslor med musiken.

I vården använder man ibland musikalisk terapi vilket bevisar hur mycket musik kan betyda. Ett sorgsamt scenario där någon nära anhörig kanske ligger nedsövd på grund av något kan musik som spelas i den personens närhet gynna förbättring av tillståndet. Detta genom att patienten känner igen musiken och kan nås långt ner i sin medvetslöshet. Människan är ett fascinerande ämne där många hemliga rum finns som ingen forskare eller läkare kan nå men det kan musiken!

Musik kan också användas i så kallat deprimerande tillstånd inom vården där den kan väcka minnen till liv som kan vara både lyckliga och mer tuffa. Ibland behöver en person som går i terapi konfrontera sina mindre lyckliga minnen för att kunna bemästra dessa och få hjälp. Där är musiken en gåva att kunna använda sig av. Expressen tar upp detta viktiga ämne genom att beskriva hur bra vi mår utav musik och att vi blir glada och lyckliga av den.