Sittande rodd

Charlotte
5 Mar 2012 kl 11:14

Lova skriver i sin blogg:

En riktigt bra grundövning i gymmet för ryggen är sittande rodd.  I denna övning tränar du övre ryggmuskulaturen. Det här är en bra övning för den som vill förbättra sin hållning i skulderpartiet! Jag kör alltid rodd på mina ryggpass.

Förberedande: Sätt dig ner i kabelmaskinen som är avsedd för rodd. Knäna ska vara böjda under övningen.

Utförande: Dra tillbaka kabelhandtaget till magen samtidigt som du rätar upp ryggen. Dra tillbaka axlarna och spänn upp bröstet. Återgå tillbaka tills armarna är uträtade och upprepa sedan övningen.

Kom ihåg:
Kom ihåg att brösta upp dig och dra tillbaka axlarna när du drar kabelhandtaget mot dig.

1 kommentar

  • albin 8 Mar 2012 kl 00:59

    Eftersom man rätar upp ryggen så får man även en hel del ländryggsträning.

Kommentera

Senaste inlägg

Sötpotatisplättar utan ägg

Charlotte
11 Jul 2016 kl 08:00
”Mitt kokoshjärta” publicerar fantastiska bilder och recept i sin blogg. Klicka här för att komma till just dessa ljuvliga sötpotatisplättar med Vegansk Fudge Chokladsås.

I stället för Ris

Charlotte
9 Jul 2016 kl 07:00
Linn köper ofta hem bekologiska grönsaker och låter matberedaren hacka ned allt till små korn, likt ris. Hon brukar göra så att det räcker en hel vecka och förvara i kylskåpet. Perfekt att slänga i omeletten, till kycklingen istället för ris, att tillaga i ugnen med en laxfilé, steka med lite olivolja och salt eller bara äta som det är. Till inlägget>>

BOOTYBURNING

Charlotte
7 Jul 2016 kl 07:00
”Bellifit” skriver i sin blogg: Om ni, som jag, vill satsa på en träningsform där man bränner fett samtidigt som man behåller styrka rekommenderar jag verkligen att köra det här passet som jag körde i morse. Det är riktigt tufft och det bränner som tusan i rumpa och baksida lår. När jag var klar kunde jag typ vrida ur min träningstopp haha, vet inte riktigt om det berodde på att passet var extra tufft eller om det hade något att göra med ventilationen som var avstängd just för tillfället 😉 Av mitt röda nylle att döma såg det i alla fall ut som jag tränat som en idiot haha! Till passet>>