Fråga PT David

Charlotte
4 Maj 2012 kl 15:18

David har lång erfarenhet (1991) i branschen och nu har ni chansen att få hans hjälp. Han kommer besvara Era frågor här på ShapeMeUp. Ni ställer Era frågor i kommentarsfältet nedan och han väljer ut vilka frågor han svarar på. Alla frågor gällande kost och träning är välkomna.
Svaren kommer att publiceras som ett nytt inlägg i kategorin Fråga David>>.

Han kommer inom kort starta sin blogg hos oss. Ni hittar den här>> och hans bakgrund kan ni läsa om här>>

15 kommentarer

 • Madeleine 2012-05-04

  Om man vill bygga muskler, och lägga på sig så lite fett som möjligt under processen. Vilket kaloriintar bör man ligga på? Själv är jag 174 cm väger 54 kg. Gör endast styrka 4 dagar i veckan, Spinning 2 dagar, och dessa dagar kör jag även mage och nedre rygg. Sedan en vilodag. Har resten en stilla sittande dag då jag studerar. Hur ska jag tänka? Tycker inte om alla kaloribehovs räknare på internet då det inte säger någonting om hur jag tränar och vad jag vill få ut av det. Hur ska jag som sagt resonera? Tacksam för svar!

 • HH 2012-05-05

  Hej David! Har 2frågor som jag hoppas kunna få svar på:) Har hela linfrön respektive psylliumfrön samma effekt (vill inte bli förstoppad) eller finns det någon skillnad på dem? Nyttigheter, effekt etc?.. Vilket är att föredra isåfall? Om jag ska välja mellan äppelcidervinäger (ett par msk) och citron (färskpressad) i gröt, sallader, mat etc… Vilket alternativ är bäst? Om man inte utgår efter smak/vad man gillar.. Utan efter hälsosammast/effektivast, den som har mest nyttigheter i sig.. Båda är ju iallafall GI:sänkande.. Tacksam för svar:)

 • Smile | Glitzy @ Spotlife 2012-05-05

  [...] erfarenhet i branschen och han kommer svara på alla frågor som rör hälsa och träning. Gå in här>> och ställ en fråga. Ni kan vara anonyma. var linkwithin_text = "Kanske du gillar:"; 0 [...]

 • Gourgen 2012-05-07

  Hi David!

 • Gourgen 2012-05-07

  Hi David

 • David svarar « Shape Me Up! – Var med och skapa nordens största träningssajt 2012-05-09

  [...] Ställ en fråga du också>> Av: Charlotte http://glitzybloggen.se [...]

 • David svarar « Shape Me Up! – Var med och skapa nordens största träningssajt 2012-05-09

  [...] Ställ en fråga du också>> Av: Charlotte http://glitzybloggen.se [...]

 • David svarar « Shape Me Up! – Var med och skapa nordens största träningssajt 2012-05-31

  [...] David svarar. Vill du också ställa en fråga till David? Det gör du här>> [...]

 • anonym 2013-09-28

  Hej vi är två killar som gör ett projektarbete och vi undrar vilket av dessa alternativ passar bäst. Experimenten kommer att ske 3ggr där vi mäter deras puls 1gång/månad (på alla alternativ) Projektarbete: 1. Personerna får själva välja deras egen hastighet under undersökningen. Utifrån det ska vi mäta deras puls både innan och efter passet. De får själva bestämma sin egen hastighet och tid. 2. Låta personerna springa på en hastighet som vi bestämmer och kollar deras puls både innan och efter passet. De värmer upp 2 minuter och sedan börjar vi höja hastigheten stegvis tills de kommer upp till max puls. 3. Mäter både styrketränare och de som motionerar för att kolla vilken typ av träning funkar bäst för hjärtat.

 • Lisa 2014-01-19

  : Hej! Jag är en tjej på sexton år. För ungefär ett år sedan började jag att träna på gym. Anledningen var att jag ville få bort celluliter ifrån låren och rumpan och samtidigt bygga muskler där. Jag har väldigt smala ben, och det lilla som väl finns där består av fett. Jag har tränat ungefär 4 gånger i veckan, mina pass består av spinning en timme, eller styrketräna med frivikter och några maskiner. De övningar jag gör är squats med skivstång, marklyft, utfallsteg, benpress, bakåtspark mm. Mitt problem är att jag tycker inte att min kropp har förändrats, celluliterna är kvar och min rumpa är fortfarande lika liten. Träningen ger helt enkelt inget resultat. Jag väger bara 50 kg och är 1,65 cm lång. Tidigare har jag haft svårt med att äta. Men nu äter jag bättre (inte fullt så mycket som jag borde). Jag tar även protein pulver efter träning. Jag äter knappt inget godis och dricker inte läsk eller saft. Mitt mål är att få bort alla celluliter och samtidigt få en mer putig och större välformad rumpa. Jag vill också få grövre ben. Vad ska jag göra?

Kommentera

Senaste inlägg

ISILIFE Välkomnar Linn Olsson

Dean Ruzic
1 Aug 2016 kl 18:40
ISILIFE rekryterar Linn Olsson ISILIFE anlitar välkänd profil för sin externa kommunikation som nästa steg in i mediabranschen. Linn Olsson, 21, har sedan tonåren varit en av Sveriges främsta internetinfluencer genom sina sociala medier med en av Sveriges största bloggar, sin ridsportblogg, i fokus. Men strävan efter att utvecklas och nå kunskap i PR- och mediabranschen har ständigt varit hennes största drivkraft. – Mitt slutgiltiga mål har aldrig varit ”bloggare”, bloggen har varit min väg att nå kunskap och inte minst möten med kompententa yrkesmänniskor. Efter studenten ville jag så snabbt som möjligt få prova mina vingar i branschen på riktigt, säger Linn som spenderade sitt år efter studenten på PR-byrå samt Gina Tricots marknadsavdelning. För att spetsa sin kompetens ytterligare studerar hon numera strategisk PR på universitetsnivå. – Visionen med mina studier har varit att ta nästa steg i karriären och få chansen att använda min kunskap och utvecklas i en yrkesroll inom mediabranschen. ISILIFE är ett otroligt spännande företag att få komma in på, de går in i branschen ifrån en ny vinkel och här finns alla möjligheter för mig att vässas i yrkeslivet och applicera min kunskap utanför mina egna kanaler. ISILIFE grundades av Dean Ruzic, framgångsrik entreprenör, som bland annat grundat säkerhetsgrossisten Prokey. Prokey ökade under perioden 2009-2012 sin omsättning från 20 till 150 miljoner och utsågs till Gasellföretag av Dagens Industri år 2011, 2012 och 2013. Dean nominerades av Ernst & Young till årets entreprenör år 2013. – Linn har trots sin unga ålder en stor erfarenhet som toppbloggare och både känsla för- och kunskap inom branschen vilket jag värderar högt när vi välkomnar Linn till ISILIFE-teamet, säger Dean. Jag och Linn har olika bakgrunder och kunskap som kompletterar varandras, och jag är säker på att vi tillsammans med hela teamet bakom ISILIFE kommer uppnå visionen att bli en oundviklig aktör på mediamarknaden. ISILIFE har samlat intressanta influencer som de tror kan inspirera en något äldre och mer medveten målgrupp, sedan tidigare återfinns bland annat de välkända profilerna Patrik Sjöberg och Madeleine Wall. Linn kommer bli en av profilerna hos ISILIFE men också involveras i företagets externa kommunikation. – Jag vet att jag är duktig på det här, jag har växt upp i den här världen, jag har bara otåligt fått vänta på att bli gammal nog för att visa det, säger Linn med glimten i ögat.

Sötpotatisplättar utan ägg

Charlotte
11 Jul 2016 kl 08:00
”Mitt kokoshjärta” publicerar fantastiska bilder och recept i sin blogg. Klicka här för att komma till just dessa ljuvliga sötpotatisplättar med Vegansk Fudge Chokladsås.