Ny naturlig sportdryck - mjölk med extra protein

Charlotte
20 Apr 2012 kl 11:31

Nu kommer en ny mjölkdryck som passar vardagsmotionären. Mjölkdryck med extra protein har 30 procent mer protein än vanlig mjölk och fungerar för så väl uppladdning inför träning som för återhämtning efter. Den nya mjölkdrycken kommer i två smaker – naturell och blåbär – och finns i butik från vecka 19.

Allt fler svenskar motionerar. Nästan hälften av den svenska befolkningen (47 procent) motionerar minst två gånger i veckan. För tio år sedan var andelen 36 procent 1).  Träningsintresset har även ökat efterfrågan på återhämtningsprodukter, vilket har lett till att marknaden för proteindrycker inom dagligvaruhandeln växer, framför allt specialprodukter 2).

Nu lanserar Arla en naturlig variant av återhämtningsdryck – mjölk med extra protein i två smaker, naturell och blåbär. Mjölk är naturligt rik på högkvalitativt protein och innehåller 18 av 22 av de näringsämnen vi rekommenderas att äta varje dag. Den nya mjölkdrycken innehåller utöver dessa näringsämnen 30 procent extra protein, och passar därför särskilt väl för den som motionerar.

I samband med träning är musklerna extra mottagliga för näringsupptag och det är ett bra tillfälle att fylla på med högkvalitativa proteiner, kolhydrater och andra näringsämnen. Studier visar att intag av protein i samband med träning stimulerar muskelbyggnaden och att träningseffekten sannolikt förbättras även på lång sikt 3).

Vardagsmotionären har ofta flera syften med sin träning, både att bygga upp muskler och även att förbränna fett. Många av specialprodukterna som finns i dagligvaruhandeln har både högt proteininnehåll och högt kolhydratinnehåll. Om man tillför mer kolhydrater än vad man gör av med ökar man i vikt 3). Genom att tillföra extra protein till mjölken men behålla den naturliga kolhydrathalten är Arlas mjölkdryck med extra protein ett alternativ för den som vill vara aktiv, vardagsträna och hålla koll på vikten.

Mjölkdryck med extra protein i smakerna naturell och blåbär finns i butik från och med vecka 19. Cirkapris per förpackning på 5 dl är 11 kr.

 

Näringsvärde

 Mjölk med extra protein – naturell

Innehåll: Mjölk, mjölkprotein (kasein/vassle), vitamin A och D.

 Näringsvärde per 100 g (ca 1 dl)

(RDI = rekommenderat dagligt intag)

Energivärde: 180kJ/45kcal. Fett: 0,5 g varav mättat fett 0,3 g. Kolhydrat: 5,0 g varav sockerarter (laktos) 5,0 g. Protein: 4,5 g (totalt 22,5 g per 5 dl-förpackning). Natrium: 0,4 g. Vitamin A: 30 µg, 4 % av RDI. Vitamin D 0,45 µg, 9 % av RDI. Riboflavin: 0,15 mg; 11 % av RDI. Folsyra: 15 µg, 8 % av RDI. Vitamin B12 0,6 µg, 24 % av RDI. Pantotensyra: 0,5 mg, 8 % av RDI. Kalium: 160 mg, 8 % av RDI. Klorid: 95 mg, 12 % av RDI. Kalcium:120 mg, 15 % av RDI. Fosfor: 100 mg, 14 % av RDI.  Molybden: 4,7 µg, 9 % av RDI. Jod: 12 µg, 8 % av RDI.             

Mjölk med extra protein – blåbär

Innehåll: Mjölk, mjölkprotein (kasein/vassle), naturlig arom (blåbär), laktasenzym, vitamin A och D.

Näringsvärde per 100 g (ca 1 dl)

Energivärde: 180kJ/40kcal. Protein: 4,5 g (totalt 22,5 g per 5 dl-förpackning). Kolhydrat: 5,0 g varav sockerarter 5,0 g varav laktos <1,0 g. Fett: 0,5 g varav mättat fett 0,3 g. Natrium: 0,04 g. Vitamin A: 30 µg, 4 % av RDI. Vitamin D: 0,45 µg, 9 % av RDI. Riboflavin: 0,15 mg, 11 % av RDI. Folsyra:15 µg, 8 % av RDI. Vitamin B12: 0,6 µg, 24 % av RDI. Pantotensyra: 0,5 mg, 8 % av RDI. Kalium: 160 mg, 20 % av RDI.                           

Senaste inlägg

ISILIFE Välkomnar Linn Olsson

Dean Ruzic
1 Aug 2016 kl 18:40
ISILIFE rekryterar Linn Olsson ISILIFE anlitar välkänd profil för sin externa kommunikation som nästa steg in i mediabranschen. Linn Olsson, 21, har sedan tonåren varit en av Sveriges främsta internetinfluencer genom sina sociala medier med en av Sveriges största bloggar, sin ridsportblogg, i fokus. Men strävan efter att utvecklas och nå kunskap i PR- och mediabranschen har ständigt varit hennes största drivkraft. – Mitt slutgiltiga mål har aldrig varit ”bloggare”, bloggen har varit min väg att nå kunskap och inte minst möten med kompententa yrkesmänniskor. Efter studenten ville jag så snabbt som möjligt få prova mina vingar i branschen på riktigt, säger Linn som spenderade sitt år efter studenten på PR-byrå samt Gina Tricots marknadsavdelning. För att spetsa sin kompetens ytterligare studerar hon numera strategisk PR på universitetsnivå. – Visionen med mina studier har varit att ta nästa steg i karriären och få chansen att använda min kunskap och utvecklas i en yrkesroll inom mediabranschen. ISILIFE är ett otroligt spännande företag att få komma in på, de går in i branschen ifrån en ny vinkel och här finns alla möjligheter för mig att vässas i yrkeslivet och applicera min kunskap utanför mina egna kanaler. ISILIFE grundades av Dean Ruzic, framgångsrik entreprenör, som bland annat grundat säkerhetsgrossisten Prokey. Prokey ökade under perioden 2009-2012 sin omsättning från 20 till 150 miljoner och utsågs till Gasellföretag av Dagens Industri år 2011, 2012 och 2013. Dean nominerades av Ernst & Young till årets entreprenör år 2013. – Linn har trots sin unga ålder en stor erfarenhet som toppbloggare och både känsla för- och kunskap inom branschen vilket jag värderar högt när vi välkomnar Linn till ISILIFE-teamet, säger Dean. Jag och Linn har olika bakgrunder och kunskap som kompletterar varandras, och jag är säker på att vi tillsammans med hela teamet bakom ISILIFE kommer uppnå visionen att bli en oundviklig aktör på mediamarknaden. ISILIFE har samlat intressanta influencer som de tror kan inspirera en något äldre och mer medveten målgrupp, sedan tidigare återfinns bland annat de välkända profilerna Patrik Sjöberg och Madeleine Wall. Linn kommer bli en av profilerna hos ISILIFE men också involveras i företagets externa kommunikation. – Jag vet att jag är duktig på det här, jag har växt upp i den här världen, jag har bara otåligt fått vänta på att bli gammal nog för att visa det, säger Linn med glimten i ögat.

Sötpotatisplättar utan ägg

Charlotte
11 Jul 2016 kl 08:00
”Mitt kokoshjärta” publicerar fantastiska bilder och recept i sin blogg. Klicka här för att komma till just dessa ljuvliga sötpotatisplättar med Vegansk Fudge Chokladsås.